torsdag 26 augusti 2010

Hur förtroende för myndigheter och politiker undermineras

Problemet för alla (så kallade) anti-rasister och feminister är att det finns områden där diskriminering råder, men där de själva blundar för den.

Den amerikanske journalisten, tv-kommentatorn och f.d. politikern Pat Buchanan pekar i sin senaste landsomfattande kolumn på National Football League, NFL.

Den diskriminerar mot kvinnor och alla etniciteter utom afro-amerikaner.

Manliga afro-amerikaner utgör 6,5 procent av USA:s befolkning, men inom NFL hela 67 procent!

Var finns de av kinesisk eller koreansk eller vietnamesisk börd inom NFL?

När Polishögskolan skall gynna större mångfald i uttagningen så sänker man kraven för både kvinnor och invandrare. Kvinnorna behöver inte vara lika starka och snabba och invandrarna inte klara språktesten.

Det senare försökte man dölja, men det misslyckades.

"På hemsidan, under rubriken 'vanliga frågor' svarar polishögskolan på frågan om 'invandrare' har någon fördel när de söker till polisutbildningen: 'Det sker ingen kvotering till polisutbildningen. Alla söker på lika villkor och bedöms efter sina personliga egenskaper. Däremot ses det som en merit att ha kunskap och kännedom om andra kulturer och språk.' Och det låter ju både rimligt och rätt. Men denna policy stämmer inte med verkligheten. Ett 40-tal personer som inte klarat ett av antagningsproven - det i svenska språket - får ändå fortsätta till nästa etapp i urvalsprocessen. Polishögskolans rektor Birgit Hansson försöker förklara sig i DN: 'Jag har väldigt svårt att se hur man ska kunna nå vår målsättning med större mångfald om vi inte vågade oss på att göra den här typen av försök.' På nysvenska skulle Hanssons regler kunna formuleras som att alla söker på lika villkor, men några på mer lika villkor än andra."

Detta är den sorts mygel och rent ut sagt lögnaktighet som underminerar medborgarförtroendet för myndigheter och politiker.

Det är ytterst allvarligt, eftersom demokratin och samhällssolidariteten bygger på förtroende.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Forumet modererat varför lagstridiga kommentarer ej publiceras. Ber om överseende med fördröjning av publiceringar på grund av återkommande tidsbrist.